Ostrygi Bienville
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 322 kalorie, 9g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, sól do lodów, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to 6 ostryg, Ostrygi, oraz Ostrygi Rockefeller.
Instrukcje
Podsmażyć posiekane szalotki na maśle i powoli mieszać na bardzo małym ogniu, aż cebula są dobrze ugotowane, ale nie brązowy.
Posypać szalotki z mąką i gotować, aż mąka zaczyna brązowy.
Dodać bulion z kurczaka i grzyby i dobrze wymieszać. Ubij żółtko do wina i dodaj do mieszanki bulionu z kurczaka, ubijając cały czas. Doprawić solą i cayenne i gotować na małym ogniu przez 15 minut.
Rozgrzać patelnię z solą do lodów w piekarniku o temperaturze 400 stopni przez 15 minut.
Ostrygi umieścić na pół skorupki w gorącej soli lodowej i powrócić do piekarnika na około 5 minut. Łyżka sos na każdej ostrygi i posypać mieszaniną bułki tartej i sera. Wróć do piekarnika i piec, aż mieszanina okruchów chleba jest lekko rumiane. Dwa tuziny ostryg podane w ten sposób będzie służyć cztery.
Z La Bouche Creole Leon Soniat, (C) Wydawnictwo Pelikan