Pikantne krewetki Tempuran jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 1062 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.07 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką ryż, pieprz, płynne pektyny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetkowa Tempura z kremowym pikantnym sosem Yuzu, Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową, oraz Tempura Z Krewetek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku lepkiego ryżu: umyć ryż, aż woda będzie czysta i cała skrobia zostanie zmyta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lepki Ryż
Skrobia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Umieść ryż w płytkiej patelni i dodaj mleko kokosowe i 3/4 szklanki wody. (Trick-połóż rękę płasko na patelni i wlej wodę. Gdy płyn dotrze do twojego środkowego palca, masz odpowiednią ilość.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Umieść paprykę, jalapeno, cukier, ocet jabłkowy i płatki czerwonej papryki w rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż ciecz zostanie zmniejszona o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków
Suszony Makaron Rigatoni
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj płynną pektynę, aby nadać jej galaretowatą konsystencję. Następnie odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pektyna W Płynie
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1
Połącz awokado, ogórek, mango, jalapeno, kolendra, zielona cebula, cukier, olej, ocet, pasta chili i czarny pieprz w misce i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pasta Chili
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dla krewetek: obrać i oczyścić krewetki. Lubię używać krewetek tygrysich-krewetek big Daddy!! Mrożone krewetki są w porządku-po prostu pozwól im rozmrozić i opłucz je w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Mąkę ryżową i wodę gazowaną ubić, aż osiągnie konsystencję ciasta (alternatywnie można uzyskać gotowe ciasto tempura na rynkach azjatyckich). Kluczem jest, aby nie trzepać za dużo, chcesz ładne cienkie ciasto bez dużo powietrza w nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Mąka Ryżowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Następnie weź garnek o dużym dnie i napełnij go olejem rzepakowym. Nie napełniaj garnka za dużo! W przypadku używania rondla o pojemności 1 galona należy użyć oleju o pojemności 1/4 galona.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż będzie około 350 stopni F. możesz sprawdzić, czy olej jest gotowy, upuszczając część ciasta tempura do oleju. Jeśli unosi się na szczyt, jest gotowy do startu!
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Zanurz krewetki w cieście i wrzuć do oleju. Krewetki będą gotować całą drogę w 2 do 3 minut. Kluczowe jest, aby nie dodawać zbyt wielu krewetek na raz, wystarczy dodać 3 lub 4 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Kiedy krewetki płyną na górę, powinny być zrobione. Możesz je przetestować, wyjmując jeden i przecinając go, aby upewnić się, że jest nieprzezroczysty, a następnie biorąc gryza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
8
Umieść krewetki w piekarniku, aż będziesz gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Umieść smażone krewetki w misce z galaretką pieprzową i wrzucić do ich herbu. Następnie weź trochę galaretki i umieść na dnie każdej płytki. Połóż lepki ryż na talerzu na górze galaretki.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.