Ostra Krewetka Tempura

Ostra Krewetka Tempura
Pikantne krewetki Tempuran jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 1062 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.07 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką ryż, pieprz, płynne pektyny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetkowa Tempura z kremowym pikantnym sosem Yuzu, Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową, oraz Tempura Z Krewetek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku lepkiego ryżu: umyć ryż, aż woda będzie czysta i cała skrobia zostanie zmyta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lepki RyżLepki Ryż
SkrobiaSkrobia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Umieść ryż w płytkiej patelni i dodaj mleko kokosowe i 3/4 szklanki wody. (Trick-połóż rękę płasko na patelni i wlej wodę. Gdy płyn dotrze do twojego środkowego palca, masz odpowiednią ilość.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Doprowadzić ryż i mleko kokosowe do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1
Umieść paprykę, jalapeno, cukier, ocet jabłkowy i płatki czerwonej papryki w rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż ciecz zostanie zmniejszona o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj płynną pektynę, aby nadać jej galaretowatą konsystencję. Następnie odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pektyna W PłyniePektyna W Płynie
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1
Połącz awokado, ogórek, mango, jalapeno, kolendra, zielona cebula, cukier, olej, ocet, pasta chili i czarny pieprz w misce i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pasta ChiliPasta Chili
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dla krewetek: obrać i oczyścić krewetki. Lubię używać krewetek tygrysich-krewetek big Daddy!! Mrożone krewetki są w porządku-po prostu pozwól im rozmrozić i opłucz je w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Mąkę ryżową i wodę gazowaną ubić, aż osiągnie konsystencję ciasta (alternatywnie można uzyskać gotowe ciasto tempura na rynkach azjatyckich). Kluczem jest, aby nie trzepać za dużo, chcesz ładne cienkie ciasto bez dużo powietrza w nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Następnie weź garnek o dużym dnie i napełnij go olejem rzepakowym. Nie napełniaj garnka za dużo! W przypadku używania rondla o pojemności 1 galona należy użyć oleju o pojemności 1/4 galona.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż będzie około 350 stopni F. możesz sprawdzić, czy olej jest gotowy, upuszczając część ciasta tempura do oleju. Jeśli unosi się na szczyt, jest gotowy do startu!
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Zanurz krewetki w cieście i wrzuć do oleju. Krewetki będą gotować całą drogę w 2 do 3 minut. Kluczowe jest, aby nie dodawać zbyt wielu krewetek na raz, wystarczy dodać 3 lub 4 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Kiedy krewetki płyną na górę, powinny być zrobione. Możesz je przetestować, wyjmując jeden i przecinając go, aby upewnić się, że jest nieprzezroczysty, a następnie biorąc gryza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
8
Umieść krewetki w piekarniku, aż będziesz gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Umieść smażone krewetki w misce z galaretką pieprzową i wrzucić do ich herbu. Następnie weź trochę galaretki i umieść na dnie każdej płytki. Połóż lepki ryż na talerzu na górze galaretki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Galaretka PieprzowaGalaretka Pieprzowa
Lepki RyżLepki Ryż
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść 2 krewetki na wierzchu ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Dodaj sałatkę z mango i awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
4
Dekoruj odrobiną dodatkowej kolendry lub pokrojonej zielonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Składniki

1awokado w plasterkachawokado w plasterkach1szczyptaSzczypta czarnego pieprzuSzczypta czarnego pieprzu383Orzechy dowolne (posiekane)1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy do smażeniaOlej rzepakowy do smażenia3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda gazowanawoda gazowana11 funt cukinii,pasta chilipasta chili596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1ogórek sadzony i krojonyogórek sadzony i krojony6gałązkiświeża kolendra, plus więcej do dekoracjiświeża kolendra, plus więcej do dekoracji3zielona cebula, posiekana, plus więcej do dekoracjizielona cebula, posiekana, plus więcej do dekoracji0świeże jalapeno, pokrojone w plasterkiświeże jalapeno, pokrojone w plasterki1jalapeno, pokrojone w plasterki z nasionamijalapeno, pokrojone w plasterki z nasionami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pektyna w płyniepektyna w płynie1świeże mango, posiekaneświeże mango, posiekane1pincheoliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka ryżowamąka ryżowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet winny ryżowyocet winny ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata8largeskrewetki lub krewetki tygrysiekrewetki lub krewetki tygrysie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibiały ryż średnioziarnisty, np. Calrosebiały ryż średnioziarnisty, np. Calrose

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn