Osobiste pizze wegetariańskie
Przygotowanie osobistej pizzy wegetariańskiej zajmuje około 40 minut od początku do końca. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 720 kalorii, 28 g białka i 35 g tłuszczu każda. Za 3,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeżeli macie pod ręką cebulę, pomidora, ser feta z bazylią, oregano i kilka innych składników, to dasz radę. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56%. Ten wynik jest solidny. Osobista pizza, osobista pizza i osobista pizza z kurczakiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj masę na skorupę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podziel ciasto na pół; wciśnij każdy w 7-calowy. kółko na natłuszczonej blasze do pieczenia. Lekko podbuduj krawędzie.
W małej misce połącz oliwę, czosnek, oregano, sól i pieprz; rozłożyć na skórkach.
Posypać parmezanem. Na wierzch połóż pomidory, fetę, mozzarellę, cebulę, grzyby, brokuły i płatki papryki.
Piec w temperaturze 450°C przez 12-15 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa, a ser się roztopi.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine to świetny wybór na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Brancaia Chianti Classico Riserva z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Brancaia Chianti Classico Riserva]()
Brancaia Chianti Classico Riserva
Chianti Classico Riserva charakteryzuje się aromatami tropikalnych i czarnych owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wino to, wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, ma gęstą, rubinowoczerwoną barwę i długi, aromatyczny finisz. Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot