Orechiette z ricottą i bazylią
Orechiette z Ricottanem i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynowe kliny, liście bazylii, ser ricotta z pełnym mlekiem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kremowa Cukinia Orochiette, Orechiette Z Kapustą I Boczkiem, oraz Ricotta-Basil Gnocchi.
Instrukcje
Gotować makaron w 3 ćwiartki wrzącej wody, aż po prostu zmięknie ugryźć, o 8 protokół.
W międzyczasie, na patelni 10-do 12-calowej na średnim ogniu, mieszać czosnek w oleju, aż kuleje, o 2 protokół.
Dodaj ser, bulion i groszek i mieszaj, aż się ugotuje, 4 do 5 minut.
Odcedzić makaron; wrócić do patelni.
Do makaronu dodać masę serową i dobrze wymieszać.
Dodać bazylii i ponownie wymieszać.
Dodaj do smaku sól, pieprz i sok z cytryny.