Orecchiette z Prosciutto i melonem
Orecchiette z Prosciutto i melonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 17g białka, oraz 23G tłuszczu. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, śmietany, kantalupy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kolacja: Orecchiette z groszkiem, Prosciutto i Crème Fraîche, Prosciutto I Melon, oraz Prosciutto Z Marynowanym Melonem.
Instrukcje
Na dużej patelni roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać prosciutto i pomidory. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodaj kantalupę, śmietanę oraz sól i pieprz. Gotować do ogrzania przez, o 3 minuty dłużej.
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować orecchiette aż do zakończenia, o 15 protokół.
Odcedzić makaron i wrzucić go z sosem.
Porada oszczędzająca czas: kup gotową kantalupę z baru sałatkowego w sklepie spożywczym, aby zaoszczędzić na grzebaniu w całym melonie.
Rekomendacja wina: dość kwaśna biel z nutą łagodności i owoców dobrze pasuje do tego wyjątkowego dania. Spróbuj pinot blanc z regionu Alzacji we Francji lub nie-dębowej Kalifornii chardonnay.