Orecchiette z cielęciną, kaparami i białym winem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Orecchiette z cielęciną, kaparami i białym winem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 712 kalorii, 40g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka tymianku, cebula, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Karczochy pieczone w garnku z białym winem i kaparami, Makaron z Tunanem i kaparami w sosie z białego wina, oraz SOS szalotki z białego wina z cytryną i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać posiekaną cebulę i mielony czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, często mieszając, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodać cielęcinę, doprawić solą i pieprzem i podgrzać do wysokiej temperatury. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cielęcina nie będzie już różowa i żaden płyn odparuje, około 8 minut.
Dodać białe wino na patelni i gotować na dużym ogniu, aż prawie odparował, o 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka, tymianek, rozmaryn i kapary i gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 10 protokół.
W międzyczasie ugotuj orecchiette w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż al dente.
Dobrze odcedzić makaron i dodać go do patelni wraz z serem Parmigiano-Reggiano, posiekaną natką pietruszki i masła. Gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż sos będzie gęsty i kremowy, 1 do 2 minut.
Przełożyć do miski i podawać od razu.