Bułeczki maślano-porzeczkowe z polewą cytrynową
Maślano-porzeczkowe bułeczki z cytrynową glazurą mogą być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, jajko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bułeczki z maślanką cytrynową z polewą cytrynową, Bułeczki Z Maślanką Porzeczkową, oraz Bułeczki Z Kremem Cytrynowo-Porzeczkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce lub robocie kuchennym wymieszać lub wirować mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, aby wymieszać.
Dodać masło i pokroić blenderem do ciast lub pulsować, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Jeśli używasz procesora, zeskrobuj mieszaninę do miski.
W małej misce ubij maślankę i jajko, aby zmiksować.
Dodać do mieszanki mąki wraz z suszonymi porzeczkami i skórką cytryny. Wymieszać widelcem, aż do równomiernego zwilżenia (ciasto będzie wyglądało krucho).
Zeskrobać ciasto na mąki powierzchni i, lekko mąki ręce, pracować go w piłkę, a następnie wklep w 7-calowy okrągły o grubości 1 3/4 cala.
Ciasto pokroić na osiem równych klinów. Ułóż Kliny 2 cale od siebie na blasze do pieczenia.
Piec bułeczki, aż topy są rumiane, 20 do 25 protokół.
Ostudzić około 10 minut na blasze do pieczenia. W międzyczasie w małej misce wymieszaj cukier puder i sok z cytryny.
Mżawka glazury na ciepłe bułeczki.
Bułeczki podawać na ciepło lub pozostawić do całkowitego ostygnięcia.