Omuraisu (Japoński Omlet Ryżowy)
Omuraisu (japoński omlet ryżowy) jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 1 porcją. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 874 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 63 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 20 minut. Jeśli masz brązowy ryż, sól i pieprz, ketchup, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Omlet Japoński (Dashi-Maki Tamago), Dashi-maki Tamago (omlet Japoński w domowym stylu), oraz Japoński Ryż Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i pokryć sprayem do gotowania.
Dodaj ugotowany ryż, 2 łyżki ketchupu, szynkę i ser, jeśli używasz. Gotować i mieszać, aż składniki są dobrze połączone i ogrzane przez, O 8 protokół. Wymieszaj masę na misce i uformuj ją w owal.
W misce ubić jajka, sól i pieprz.
Podgrzać małą patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę jaj; gotować na średnim ogniu. Gdy jajka ustawione, podnieś krawędzie, pozwalając niegotowanej porcji płynąć pod spodem. Użyj szpatułki, aby delikatnie złożyć jaja w kształt kokonu. Gdy jaja są całkowicie ustawione, usuń z ognia.
Umieść omlet na wierzchu ryżu i przeprowadź nóż wzdłuż górnej warstwy omletu. Powinien otworzyć się jak motyl i zasłonić ryż. Wierzch z łyżką keczupu i posypką natki pietruszki.