Okłady z łososia i jajek z majonezem musztardowym
Jeśli masz w pobliżu 20 minut do spędzenia w kuchni, okłady z łososia i jajek z majonezem musztardowym mogą być super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Przepis ten zachwycił 158 osób. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz majonez, okłady, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 43%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Salmon Tomato Dijon Musztarda Sałatka-Bez Majonezu, Zawijasy z łososia wędzonego i jajek, oraz Zawijasy z wędzonego łososia i jajek (wielkość tłumu).
Instrukcje
Wymieszać majonez i musztardę, podzielić na 2 małe miseczki, a następnie wymieszać cebulę w jednej misce.
Aby zmontować, rozprowadzić warstwę majonezu cebulowego na każdym zawinięciu i dodać 2 plastry wędzonego łososia, pokrojone w plastry jajko na twardo i obfity dodatek szpinaku do każdego.
Zwiń mocno. Okłady można wykonać kilka godzin wcześniej i przechowywać w lodówce. Aby służyć, pokroić każdą owijkę po przekątnej na 2 kawałki.
Podawać z dodatkowym majonezem musztardowym do kapania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.