Ogórek z bakłażana
Need a bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie danie główne? Marynata z bakłażana może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2137 kalorii, 24g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 10,53 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 112 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz przecier pomidorowy, imbir, bakłażan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Ogórek cytrynowy / Nimboo kan Achar / Elumichai Oorugai / Nimmakayan Uragaya - łatwy Indyjski ogórek s, Kurczak ogórkowy z frytkami czosnkowymi i pikantnym dipem ogórkowym, oraz ogórek z mango, jak zrobić ogórek z mango / punjabi mango pickle.
Instrukcje
W dużym rondlu włożyć cebulę, imbir i olej i delikatnie gotować przez 15 minut, aż zmiękną. Wymieszać przyprawy i liście curry i smażyć przez kilka minut, następnie dodać pomidor czysty i tamarynd i smażyć przez kilka minut więcej.
Wymieszać bakłażany, rodzynki, cukier i ocet.
Podgrzewaj delikatnie, aż cukier się rozpuści, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż chutney zgęstnieje. Pozostawić na 10 minut, następnie łyżkę do sterylizowanych słoików i zamknąć. Ogórek można jeść od razu i przechowywać do 6 miesięcy.