Ogony homara gotowane na parze w piwie

Ogony homara gotowane na parze w piwie
Ogony homara gotowane w piwie wymagają ok. 13 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 2 i kosztuje 6,22 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 11g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Szampan i pomarańcza-ogony homara na parze en Papillote, Ogony homara pieczone dla 2, oraz Ogony Homara Pieczone.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, na średnim lub wysokim ogniu, doprowadzić piwo do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Jeśli ogony homara są nadal w skorupie, najpierw podziel skorupę wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
3
Umieść kosz na parowiec na garnku. umieść rozmrożone ogony homara w koszu i przykryj. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Brocard Sainte Claire Chablis Vieilles Vignes. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Brocard Sainte Claire Chablis Vieilles Vignes
Brocard Sainte Claire Chablis Vieilles Vignes
Eleganckie i zrównoważone wino z nutami cytryny i akacji. Podniebienie jest świeże i apetycznie odsłaniające nuty posmaku.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W13 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Magazyn