Obfite Quinoa z smażonymi jabłkami i migdałami
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Obfite Quinoa z smażonymi jabłkami i migdałami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pieprzu, marchewki, jabłka granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Kalafior, Jabłka I Migdały, Sałatka Tilapia Z Jabłkami I Migdałami, oraz Smażona cukinia z migdałami i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść komosę ryżową na drobnym sitku; umieść sito w dużej misce. Przykryj quinoa wodą. Używając rąk, pocierać ziarna przez 30 sekund; spłukać i odsączyć. Powtórz procedurę dwa razy.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, i czosnek na patelnię; smażyć 5 minut lub aż cebula jest miękka i marchew zaczyna brązowieć. Wymieszać w bulionie, quinoa, sól, i cynamon; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Zdjąć z ognia. Puch widelcem; trzymaj ciepło.
Ciepło Pozostałe 1 łyżeczka oleju w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj jabłko do patelni; smażyć 7 minut lub aż jabłko zacznie brązowieć.
Dodaj jabłko, migdały, i pieprz do quinoa, rzucając połączyć.