NUTELLA® Śniadaniowy pudding ryżowy
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, śniadaniowy pudding ryżowy NUTELLA® może być wspaniałym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Za 1,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Ten deser ma 307 kalorii , 7 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka ziaren wanilii, moreli, ryżu carnaroli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 36% wyniku , co jest wynikiem raczej złym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Śniadaniowy pudding ryżowy , Śniadaniowy pudding ryżowy i Śniadaniowy pudding ryżowy .
Instrukcje
Laskę wanilii przekrój wzdłuż przez środek i zeskrob nasiona z obu stron. W dużym rondlu połącz nasiona wanilii, laskę wanilii i 4 szklanki (1 l) mleka. Wymieszaj ryż, jabłka, morele i cukier; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do małego i gotuj pod przykryciem przez 25 minut.
Zdjąć z ognia i mieszać drewnianą łyżką przez 5 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki i kremowy; dodaj dodatkowo 1/2 szklanki (125 ml) mleka lub więcej, jeśli chcesz uzyskać luźniejszą konsystencję.
Podawaj ciepły budyń ryżowy z łyżką (15 ml) wymieszanej NUTELLA®.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Budyń świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "