Nowy Jork paski au Poivre
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj NY Strip au Poivre. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 60g białka, 186g tłuszczu i w sumie 2120 kalorii. Za 8,68 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka ziaren pieprzu, grubej papryki, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 53%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Steak au Poivre, Steak Au Poivre, oraz Steak au Poivre.
Instrukcje
Rozbij zielone ziarna pieprzu na desce do krojenia bokiem noża.
Dodaj do małej miski i wymieszaj z grubym czarnym pieprzem. Posmaruj ziarna pieprzu po obu stronach wszystkich 6 steków. Na dużej patelni do smażenia na dużym ogniu dodaj olej. Smaż steki przez 4 minuty z każdej strony, aż dobrze karmelizowane i ziarna pieprzu zaczną się łuszczyć.
Dodaj szalotki do patelni, aby karmelizować, jednocześnie zeskrobując dno.
Dodaj mąkę i gotuj przez 3 minuty, mieszając, aż będzie pastowata, tworząc zasmażkę.
Usuń patelnię z płomienia.
Dodaj bulion wołowy i gęstą śmietanę. Zamieszaj. Gotuj na wolnym ogniu i gotuj, aż sos zgęstnieje.
Skrop steki sosem i udekoruj natką pietruszki.