Nowa Meksykańska Czerwona Chile Turcja
Nowe Meksykańskie czerwone Chile turcja jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 18 porcjami. Ta przystawka ma 425 kalorii, 55g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, cebula, liście tymianku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Mexican Onion & Chile Pie, oraz Meksykańskie Chile Pops dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 1-do 2-quart patelni na średnim ogniu, roztopić masło. Wymieszać w połowie oregano i tymianek i czosnek mielony.
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu.
Usuń podroby i szyję (często są pakowane w szyjkę lub jamę ciała) i zachowaj na sos lub Odrzuć. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Lekko posypać indyka solą i pieprzem oraz pozostałym oregano i tymiankiem.
Chiles spłukać i osuszyć.
Odetnij łodygi i wstrząśnij nasionami (pokrój chiles, jeśli to konieczne, aby łatwo usunąć nasiona). Cebulę obrać i pokroić w 1-calowe kliny. Główkę czosnku opłukać i przeciąć na pół w poprzek.
Umieść połowę chiles, cebula, i czosnek w jamie ciała indyka. Ustaw stojak w kształcie litery V W 12-na 17-calowej patelni do pieczenia.
Umieść pozostałe chiles pod środkiem stojaka. Postaw indyka, pierś do góry, na stojaku. W razie potrzeby włóż końcówki skrzydeł pod korpus i luźno zwiąż końce pałeczek razem z bawełnianym sznurkiem. Jeśli Turcja pokrywa się z krawędzią patelni, włóż pasek wytrzymałej folii wzdłuż boków patelni, aby tłuszcz nie kapał.
Indyka posmarować masłem.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Na patelni ułożyć pozostałą cebulę i czosnek, pokroić bokiem.
Wlać 2 szklanki bulionu na patelnię.
Pieczony indyk, aż termometr do mięsa włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestruje 160, 2 do 3 godzin. Od czasu do czasu sprawdzaj patelnię; jeśli większość bulionu wyparowała, dodaj 1 do 2 szklanek więcej bulionu, aby kapanie z patelni nie poparzyły się. Wskazówka indyka lekko odsączyć soki z jamy ciała do patelni.
Odstawić w ciepłe miejsce, odkryte, na 15 do 30 minut.
W międzyczasie wlać soki z patelni do szklanki o pojemności od 2 do 4 szklanek. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Wlać 2 szklanki soków z patelni (jeśli nie masz wystarczająco dużo, dodaj więcej bulionu, aby uzyskać 2 szklanki) do blendera.
Dodać cebulę i chiles z jamy indyka i patelni. W razie potrzeby wycisnąć czosnek ze skórek do blendera lub wyrzucić główkę czosnku. Trzymając pokrywę blendera w dół ręcznikiem, wirować, aż mieszanina zostanie grubo utarta. Powrót sos do patelni i mieszać na średnim ogniu, aż gorące.
Dodaj sól do smaku i wlej do miski.
Pokroić indyka i podawać z sosem chile. Jeśli stawy ud są nadal różowe (powszechne u pieczonego w piekarniku ptaka), wyciąć podudzie z ud, umieścić uda na patelni do pieczenia i piec w piekarniku 350 do 450, aż nie będą już różowe, 10 do 15 minut lub umieścić na płycie zabezpieczającej przed kuchenką mikrofalową i gotować w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%) przez 1 do 3 minut.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Avinyo Cava Reserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Avinyo Cava Reserva]()
Avinyo Cava Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe. Pary z porem, kiełbasą, romesco, pomidorami, aïoli.