Norwegian Flatbreads

Norwegian Flatbreads
Norweskie Flatbreads może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 32 i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, śmietana, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Coleslaw Po Norwesku, Naleśniki Po Norwesku, oraz Jaja Po Norwesku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu na dużym ogniu, połączyć ziemniaki i zimną wodę do pokrycia. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i dusić do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dobrze spuścić i zmusić ziemniaki przez ricer lub młyn żywności do dużej miski. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać sól i śmietanę i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SólSól
4
Dodaj mąkę i mieszaj, aż ciasto uformuje się (nie mieszaj). Przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin i do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
W małej misce, ubij razem cukier i cynamon. Lekko olej 10-calowa Patelnia żeliwna i ustawić na umiarkowanie małym ogniu. Przygotuj wałek do ciasta, skrobak do ciasta i cienką metalową szpatułkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą. Używając skrobaka do ciasta, przeciąć na pół i powrócić do połowy miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Ponownie przeciąć drugi kawałek na pół; 1 kawałek pociąć na 8 małych kawałków i zarezerwować inny kawałek.
8
Pat 1 mały kawałek do spłaszczenia. Ciasto może być bardzo miękkie i lepkie, w zależności od zawartości wilgoci w ziemniakach-dodaj około 3 szklanki mąki w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu. Używając skrobaka, Odwróć ciasto i ponownie wklep, aby spłaszczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Przewróć patty do 7-calowego koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
10
Używając skrobaka do ciasta, ostrożnie przenieś chleb płaski na gorącą patelnię i gotuj, aż ciasto bąbelki i zacznie brązowieć pod spodem, mniej niż 1 minutę. Używając cienkiej, elastycznej metalowej szpatułki, Odwróć płaski chleb i gotuj drugą stronę, aż lekko zbrązowieje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
11
Przełożyć na talerz i zmyć nadmiar mąki. Zeskrobać nadmiar mąki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Powtórz walcowanie i gotowanie z 8 małymi kawałkami ciasta, a następnie podziel pozostały kawałek ciasta na blacie na 8 kawałków i zwiń i ugotuj każdy kawałek. Powtórz proces z pozostałym ciastem w misce, aby uzyskać 32 płaskie pieczywo.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Do podania posmarować ciepłą skórkę roztopionym masłem, posypać cynamonem-cukrem i zwinąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MasłoMasło
CukierCukier
RolkaRolka
14
Podawać na ciepło.
1
Pozostawić do ostygnięcia bez napełniania, umieścić w plastikowym pojemniku, przykryć i schłodzić, aż będą gotowe do użycia. Aby służyć, owiń opakowania po 8 lefse w folię i podgrzej w piekarniku 177° przez 5 do 10 minut przed napełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia0
Magazyn