Nocne szpinakowe manicotti
Nocne danie szpinakowe Manicotti to danie główne dla 7 osób. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 23 g białka i 15 g tłuszczu. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, parmezanu, czosnku w proszku i pieprzu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 83%. Ten wynik jest super. Szpinakowe Manicotti, Szpinakowe Manicotti i Szpinakowe Manicotti są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ser ricotta, szpinak, 1 szklankę sera mozzarella, 1/4 szklanki parmezanu, białka jaj, pietruszkę, sól, cebulę w proszku, pieprz i czosnek w proszku.
Połącz sos spaghetti i wodę; rozprowadzić 1 filiżankę w nienatłuszczonym 13-calowym pojemniku. x 9 cali naczynie do pieczenia. Nadziewaj niegotowane muszle manicotti mieszanką ricotty; ułożyć na sosie pomidorowym. Polać pozostałym sosem. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Posypać resztą mozzarelli i parmezanem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż się zarumieni.