No-Knead Artisan Style Bread
No-Knead Artisan Style Bread może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 176 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Bez Zagniatanego Chleba Rzemieślniczego, Świetny Chleb Rzemieślniczy" Bez Ugniatania", oraz Bez Zagniatanego chleba rzemieślniczego: chrupiący i wspaniały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, drożdże i sól połączyć w dużej misce i wymieszać do połączenia.
Dodaj wodę i zioła, jeśli używasz, i dobrze wymieszaj. Ciasto będzie bardzo lepkie i Kudłaty wygląd. Przykryj miskę folią i odstaw w temperaturze pokojowej na 18 do 24 godzin.
Obficie mąki powierzchni roboczej. Ciasto wyrośnie i będzie pokryte pęcherzykami.
Ciasto przełożyć na powierzchnię roboczą i odkurzyć mąką. Złóż ciasto na pół, a następnie uformuj ciasto w kulkę, rozciągając i chowając krawędzie ciasta pod kulką.
Obficie mąkę ręcznik kuchenny (nie używaj frotek).
Umieść kulkę ciasta na ręczniku z mąką. Przykryj innym ręcznikiem z mąką.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez około dwie godziny [patrz przypis].
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Umieść pokrywką holenderski piekarnik lub głębokie ciężkie naczynie zapiekanki (z pokrywką)do piekarnika, aby rozgrzać.
Ostrożnie wyjmij gorące naczynie do pieczenia z piekarnika.
Zdejmij pokrywkę i delikatnie obróć kulkę ciasta w naczynie do pieczenia, szew do góry; potrząśnij naczyniem, aby ciasto było bardziej równomiernie rozłożone.
Przykryć i piec przez 30 minut.
Zdjąć pokrywkę i piec, aż skorupa będzie złoty kolor, 15 do 20 protokół.
Wyjmij bochenek z naczynia do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia na stojaku przed krojeniem.