Niskotłuszczowy serowy szpinak i bakłażan lasagne
Niskotłuszczowy serowy szpinak i bakłażan lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 232 kalorie, 13g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 10 fanów. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, częściowo odtłuszczonego sera ricotta, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Obwarzanki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Mąki Kokosowej, oraz Cheesy Beef & Bakłażan Lasagna.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Wrzuć makaron lasagne do wody i dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Gotować, aż makaron będzie miękki, ale nadal lekko twarde, o 8 protokół.
Spuścić wodę z makaronu i ostudzić.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Gotować i mieszać kawałki czosnku i bakłażana, aż bakłażan jest częściowo gotowane, o 7 protokół.
Wlać sos pomidorowy do patelni i gotować na wolnym ogniu, aż bakłażan będzie miękki, 10 do 15 protokół.
Połącz w misce ser ricotta, twarożek, ser mozzarella, parmezan, sól, czarny pieprz i jajko.
Szpinak wymieszać z serem ricotta.
Rozprowadź warstwę mieszanki sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 9x12 cali.
Na wierzchu sosu umieścić 4 makarony, w razie potrzeby nakładając się na siebie.
Łyżka 1/3 pozostałego sosu pomidorowego nad makaronem.
1/3 mieszanki ricotty rozprowadzić na sosie pomidorowym
Powtórz warstwy jeszcze dwa razy, zaczynając od makaronu, a następnie z sosem i mieszanką ricotty.
Top lasagne z serem mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż do wypełnienia ricotta jest ustawiona i polewa ser mozzarella jest lekko rumiane, 45 minut do 1 godziny.