Niskotłuszczowy Ajerkoniak
Need a bezglutenowy i wegetariański napój? Niskotłuszczowy ajerkoniak może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz waniliową fasolę, beztłuszczowe mleko, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Obwarzanki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Mąki Kokosowej, oraz Ajerkoniak czekoladowy chleb z brązowym masłem ajerkoniak glazura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 1/2 szklanki mleka i skórki cytrusów w średnim rondlu. Podziel ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobać nasiona; dodać nasiona i pod do rondla i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. W międzyczasie ubij jajka, żółtko, cukier i skrobię kukurydzianą w średniej misce do jasnożółtej.
Stopniowo wlać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale ubijając, a następnie wlać z powrotem do patelni.
Umieść na średnim ogniu i stale mieszaj drewnianą łyżką w ruchu ósemkowym, aż ajerkoniak zacznie gęstnieć, około 8 minut.
Wyjąć z ognia i natychmiast mieszać w pozostałej 1/2 szklanki mleka, aby zatrzymać gotowanie.
Przenieść ajerkoniak do dużej miski i umieścić na większej misce z lodem do ostygnięcia, a następnie schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Usuń skórkę i wanilię. Spike ajerkoniak z likierem, w razie potrzeby, i udekorować gałką muszkatołową.