Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc nie daj Yo 'Mama' s Mac ' n ' Cheese spróbować. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 843 kalorie, 31g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Mieszanka soli, mąki, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 58 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Piec bułkę tartą w jednej warstwie na blasze 5 do 7 minut lub aż złoty, mieszając raz po 2 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
3
Gotować prosciutto, partiami, w lekko nasmarowanej dużej patelni na średnim ogniu 3 do 4 minut z każdej strony lub do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Osuszyć na ręcznikach papierowych; pokruszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Przygotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
6
Tymczasem, roztopić masło w holenderskim piecu na średnim ogniu; dodać szalotkę, i smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
7
Dodaj wino, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna holenderskiego piekarnika i gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
8
Stopniowo ubijać mąkę, aż będzie gładka; gotować, stale ubijając, 2 minuty. Stopniowo ubijaj mleko i następne 4 składniki; gotuj, ubijając stale, 12 do 14 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Usunąć i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
10
Miejsce 4 Puchary (16 oz.) Ser Cheddar w dużej żaroodpornej misce. Rezerwa pozostały ser Cheddar do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Do miski dodaj sery Gouda i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Gouda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Stopniowo wlać biały sos na sery, ubijając, aż sery się stopią i sos jest gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
13
Wymieszać z makaronem i prosciutto do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Makarony
14
Wlać do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 13 x 9 cali; posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
15
Piec w 400 przez 15 minut lub do bąbelków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Podawać natychmiast.
17
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Fiorucci Riserva Prosciutto i Cracker Barrel Vermont White Sharp Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Biały Ser Cheddar
Prosciutto
Krakersy
18
Nie.-
19
Piecz Nie Yo 'Mama' s Mac ' n ' Cheese: Pomiń bułkę tartą. Przygotować przepis zgodnie z zaleceniami w Kroku 2 przez wymieszać makaron, prosciutto i sery w białym sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Prosciutto
Ser
Makarony
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
20
Podawać natychmiast.
21
Uwaga: nie używaj sera preshredded; nie topi się tak gładko. Możesz rozdrobnić ser i chrupać prosciutto do jednego dnia i schłodzić. Można również tosty bułkę tartą przed i przechowywać je w zip-top plastikowej torbie.