Mleko sojowe - Arborio Pudding ryżowy z gotowanymi figami
Jeśli masz o 1 godzina i 30 minut do wydania w kuchni, mleko sojowe-Arborio Pudding ryżowy z gotowanymi figami może być wielki bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga cukru, rubinowego Porto, skórki pomarańczowej i miodu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Risotto z mlekiem kokosowym (budyń ryżowy Arborio), Migdałowa owsianka śniadaniowa Arborio z "sake Citrus" gotowane figi, oraz Budyń Ryżowy Arborio są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średniej patelni nonstick połączyć port z cukrem, skórką pomarańczową, goździkami, liściem laurowym i 1 szklanką wody i doprowadzić do wrzenia. Kiedy cukier się rozpuści, dodaj figi, łodyżkę i gotuj na małym ogniu, aż figi będą prawie całkowicie miękkie, około 20 minut.
Dodaj 1/4 szklanki więcej wody w razie potrzeby, jeśli ciecz staje się zbyt syropy. Wyrzucić skórkę pomarańczową, goździki i liść laurowy.
W średnim rondlu zagotować wodę z solą.
Dodaj ryż i gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż większość wody zostanie wchłonięta, około 12 minut. Wymieszać w 1/3 szklanki mleka sojowego i gotować, mieszając, aż do wchłonięcia, o 3 protokół. Kontynuuj dodawanie mleka sojowego 1/3 szklanki na raz i stale mieszając, aż zostanie wchłonięte między dodatkami; po wchłonięciu mleka sojowego ryż powinien być kremowy i delikatny. Wymieszać z miodem i wanilią.
Łyżka pudding ryżowy do misek. Wymieszać z figami i odrobiną syropu i podawać od razu.