Naleśniki z kurczaka ze szparagami i pieczarkami

Naleśniki z kurczaka ze szparagami i pieczarkami
Przepis naleśniki z kurczaka ze szparagami i grzybami może zaspokoić śródziemnomorskie pragnienie w około 25 godzin. Ten przepis służy 8. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko jaja, bulion z kurczaka, średnio wytrawne sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Zapiekane naleśniki ze szparagami, porami, pieczarkami i kozim serem, Naleśniki z kurczakiem i szparagami, oraz Naleśniki z kurczakiem i szparagami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 5 łyżek masła w 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić w mące i gotować zasmażkę, ubijając, aż blady złoty, o 2 protokół. Stopniowo dodawaj mleko i bulion, ubijając i doprowadzając do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często ubijając, aż sos velouté będzie jedwabisty i gęsty, około 25 minut. Rezerwa 1/2 szklanki sosu do polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Gotować szalotkę w pozostałej łyżce masła w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać grzyby i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 4 protokół. Wymieszać z sosem velouté wraz z kurczakiem i Sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
SOSSOS
5
Ze szparagów wyciąć końcówki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
6
Pokrój tyle łodyg na kawałki 1/4 cala, aby zmierzyć 1 filiżankę, rezerwując resztę do innego użycia. Gotować porady w rondlu z wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Przełożyć łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą. Wyjąć końcówki i osuszyć na papierowych ręcznikach, a następnie zarezerwować na polewę. Ugotować i odsączyć posiekane szparagi w ten sam sposób i wymieszać z sosem velouté z solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzparagiSzparagi
SOSSOS
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Mąkę, sól, gałkę muszkatołową i pieprz przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Mleko, całe jajko i żółtko ubić w małej misce, a następnie stopniowo ubić na mieszankę mąki. Forsować ciasto przez drobne sito do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozgrzać suchą patelnię 7-do 8-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, a następnie szczotkować bardzo lekko z roztopionym masłem. Łyżka o 2 łyżki ciasta do patelni, przechylając do pokrycia dna. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest powlekany, zmniejszyć ciepło lekko do następnego crêpe.) Gotować, aż spód lekko zbrązowieje, 6 do 10 sekund, następnie poluzować crêpe szpatułką i odwrócić. Gotować, aż tylko gotowane przez, o 20 sekund, i przenieść na talerz. Zrób 15 więcej naleśników w ten sam sposób, szczotkując patelnię roztopionym masłem w razie potrzeby i układając naleśniki na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozprowadzić 1/4 szklanki nadzienia na środku 1 naleśnika i zwinąć do cylindra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RolkaRolka
3
Przenieść, szew w dół, do maślanego naczynia do pieczenia, a następnie złożyć więcej naleśników w ten sam sposób, dopasowując je do siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec w środku piekarnika 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać żółtko, 2 łyżki śmietany i zarezerwowane 1/2 szklanki sosu, aż będzie gładka. Ubić pozostałe 3 łyżki śmietany trzepaczką, aż utrzyma miękkie szczyty, a następnie złożyć w mieszaninę żółtkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SOSSOS
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Łyżka polewa nad crêpes i broil 5 do 6 cali od ciepła, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
3
Rozgrzej masło na patelni, następnie dodaj zarezerwowane końcówki szparagów i wrzuć do ciepłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Na każdy z 8 talerzy kładziemy 2 naleśniki i topujemy końcówkami szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
NaleśnikiNaleśniki
1
Nadzienie i naleśniki można wykonać 2 dni wcześniej i przechowywać osobno, przykryte i schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn