Naleśniki z cukinią i tajską bazylią

Naleśniki z cukinią i tajską bazylią
Przepis cukinia i tajskie naleśniki z bazylią mogą zaspokoić Azjatyckie pragnienie w mniej więcej 30 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Mieszanka zielonej cebuli, sól koszerna, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki Z Cukinii Z Bazyliowym Szczypiorkiem, Krewetki bazyliowe po tajsku z ryżem Bazyliowo-kokosowym, oraz Tajski Kurczak z bazylią i 5 pikantnych makaronów z bazylią s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 250 i ustaw w nim blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i 1 łyżeczkę. sól w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać jajko i 3/4 szklanki wody i ubijać, aż będzie gładka. Wymieszać z cukinią, cebulą i kawałkami bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
CebulaCebula
BazyliaBazylia
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Podgrzej 8 W. nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu, dodaj 1 łyżkę. olej i wirować. Łyżka w jednej czwartej ciasta i szybko rozprowadzić nawet. Gotować, aż spód jest głęboki brązowy, 2 protokół; flip.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać trochę oleju, jeśli patelnia wygląda sucho; brązowy drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć do piekarnika. Zrób więcej naleśników w ten sam sposób.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Ćwiartki naleśników, udekoruj gałązkami bazylii i dodaj więcej soli, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
SólSól

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn