naleśniki z cukinii
Naleśniki z cukinii mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 102 kalorie . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga mieszanki ciastek/do pieczenia, oleju rzepakowego, pieprzu i cukinii. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 18% . Podobne przepisy obejmują naleśniki z cukinii , naleśniki z cukinii i naleśniki z cukinii .
Instrukcje
Cukinię odcedź na sicie lub durszlaku, wyciśnij, aby usunąć nadmiar płynu. Wysuszyć; odłożyć na bok. W małej misce wymieszaj mieszankę do pieczenia, ser i pieprz. Mieszaj jajko, aż się zmiksuje.
Dodaj cukinię; wrzucić do płaszcza.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu; Wrzuć 1/4 szklanki ciasta na patelnię i lekko dociśnij, aby spłaszczyć. Smaż przez 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.