Kurczak Z Parmezanem Mozzarella
Kurczak z mozzarellą parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 253 kalorie, 32G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 800 osób cieszyło się, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka wody, krem z selera zupa, parmezan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Spróbuj Klopsiki Z Kurczaka Faszerowane Mozzarellą, Chrupiący kurczak parmezan z pomidorami i mozzarellą, oraz Chrupiące kotlety z kurczaka z parmezanem z sałatką pomidorowo-mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieścić piersi z kurczaka w naczyniu do pieczenia 9x13 cali, w jednej warstwie. Przykryć zupą z selera i piec w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. Obróć kawałki kurczaka i piec przez kolejne 30 minut, aż rumiane.
Połączyć zupę grzybową, wodę, cebulę, czosnek i oregano i wszystko razem wymieszać.
Wlać mieszaninę na kurczaka. Top z plasterkami sera mozzarella, spychając ser w dół do sosu.
Posypać startym parmezanem na wierzchu i piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut więcej, aż bąbelki i złocisty brązowy.