Naklejki Na Pot

Naklejki Na Pot
Naklejki Pot może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz wodę, łodygi bok choy, mocno liście bok choy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest to niedrogi przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Spróbuj Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Naklejki na garnek do grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby napełnić, najpierw wodę blanszuj choy bok. W garnku doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj 1 łyżkę soli i sody oczyszczonej (jeśli używasz). Gdy woda powróci do wrzenia, dodaj łodygi bok choy i pozwól wodzie wrócić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Bok ChoyBok Choy
WodaWoda
SólSól
3
Dodaj liście bok choy i blanszuj przez 1 minutę lub aż liście staną się jasnozielone. Natychmiast wyłącz ogrzewanie. Wlej zimną wodę do garnka, a następnie spuść wodę. Powtarzam.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy LeavesBok Choy Leaves
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
W dużej misce umieść bok choy, 1 łyżeczkę soli i wszystkie pozostałe składniki do napełniania. Używając drewnianej łyżki lub 2 par drewnianych pałeczek, wymieszaj składniki razem, mieszając je w jednym kierunku. Mieszanie w ten sposób zapewnia, że mieszanina stanie się spójnym wypełnieniem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub do nocy. Im dłużej odpoczywa, tym łatwiej będzie pracować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PałeczkiPałeczki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Aby ciasto: w dużej misce umieścić mąkę i zrobić dobrze w środku. Stopniowo dodawaj wodę do studni i palcami łącz ją z mąką, aż zostanie wchłonięta i utworzy się twarde ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj trochę więcej wody. Zagnieść ciasto w misce przez około 15 minut, lub aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryj ciasto wilgotną ściereczką i pozostaw na 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Odkurzyć powierzchnię roboczą mąką. Ciasto podzielić na 3 równe kawałki. Przer. 1 sztukę na raz, a pozostałe przykryć wilgotną szmatką. Używając dłoni, przetocz się w kłódkę o długości 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
7
Pokrój poprzecznie na 12 równych kawałków. Za pomocą małego wałka do ciasta rozwałkuj każdy kawałek na 3-calową rundę. Utrzymuj powierzchnię roboczą dobrze posypaną mąką podczas pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
8
Umieść 1 rundę na dłoni, umieść 1 łyżkę nadzienia na środku i złóż rundę w półksiężyc. Za pomocą kciuka i palca wskazującego drugiej strony plisować szew zamknięty, co od 5 do 7 plis. Powtarzaj, aby uformować więcej pierogów, aż wszystkie rundy zostaną użyte. Przykryj pierogi folią, aby nie wyschły, następnie powtórz z pozostałymi dwoma kawałkami ciasta w dwóch partiach, aby uzyskać łącznie 36 pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Na żeliwnej patelni podgrzać 3 łyżki oleju arachidowego na dużym ogniu. Gdy pojawi się powieka białego dymu, wyłącz ogrzewanie i umieść 18 pierogów na patelni. Włączyć ogień na średni i pozostawić pierogi gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wlać 1/2 szklanki wody do garnka i pozostawić pierogi gotować przez 7 do 10 minut, lub aż woda odparuje. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól pierogi gotować przez około 2 minuty, lub aż będą złocisto brązowe na dole, a skórki są przezroczyste na górze. Aby zapewnić równomierne gotowanie pierogów, przesuwaj patelnię tam iz powrotem na palniku, aby równomiernie rozprowadzić ciepło i zapobiec przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć do podgrzewanego naczynia i podawać. Ponieważ te pierogi najlepiej jeść na gorąco, podawać partiami.
1
Te pierogi mogą być zamrożone niegotowane przez okres do 6 tygodni. Pył je obficie mąką, aby zapobiec przywieraniu, a następnie układać je starannie, oddzielając warstwy arkuszami woskowanego papieru. Następnie owinąć je w podwójną warstwę folii z tworzywa sztucznego, a następnie ponownie owinąć w wytrzymałą folię aluminiową i wsunąć do zamrażarki. Aby je ugotować, rozmrozić i pozostawić do temperatury pokojowej, a następnie gotować zgodnie z zaleceniami.Te pierogi są spożywane z sosem imbirowo-ocet, który jest tak tradycyjny, jak są one. W misce wymieszać 1/3 szklanki czerwonego octu ryżowego, 1/4 szklanki obranego i drobno rozdrobnionego imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
OcetOcet
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić na 30 minut przed użyciem. Następnie sos podawać we wspólnej misce, z której każdy jadłodajnik może polać sosem pierogi. Składam 8 do 10 porcja.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Od opanowania sztuki chińskiej kuchni przez Eileen Yin-Fei Lo. Copyright © 2009 by Eileen Yin-Fei Lo; photographs copyright © 2009 by Susie Cushner. Wydany przez Chronicle Books LLC.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn