Najlepszy kurczak w niedzielę
Najlepszy kurczak w niedzielę wymaga około 2 godziny i 55 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.55 za porcję. To danie główne ma 740 kalorii, 57g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. 68 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól, grubo zmielony pieprz, 3 cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 92%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Najlepszy kurczak w niedzielę, Niedzielny Kurczak, oraz Niedzielna Kolacja Z Kurczakiem.
Instrukcje
Drobno zetrzyj skórkę z cytryn, aby odmierzyć 2 łyżki stołowe; odstawić. Grubo posiekaj 2 cytryny; umieść posiekane cytryny i gałązki rozmarynu w jamie kurczaka. Zachowaj pozostałą cytrynę do innego użytku.
Umieść kurczaka na ruszcie na płytkiej brytfannie; posmaruj olejem.
Połącz mielony rozmaryn, pieprz, sól i skórkę z cytryny; natrzyj kurczaka.
Piec bez przykrycia w 350° przez 2-1 / 4 do 2-3 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr wskaże 180°, od czasu do czasu fastrygując kroplami. (Przykryj luźno folią, jeśli kurczak zbyt szybko się zrumieni.)
Odstaw na 15 minut przed rzeźbieniem. Wyrzuć cytryny i gałązki rozmarynu.