Nadziewane Karczochy: Carciofe Ripieni
Przepis na nadziewane karczochy: Carciofe Ripieni można przygotować w około 1 godzinę i 55 minut. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 70 kalorii. Ten przepis służy 16 osobom. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, ząbków czosnku, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również Carciofi Ripieni:Nadziewane karczochy, Carciofi Ripieni (Nadziewane karczochy) i Nadziewane karczochy (Carciofi Ripieni).
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj 4 litry wody z sokiem z cytryny i zagotuj.
Dodaj karczochy i blanszuj przez 20 minut, aż będą miękkie.
Odcedzić, ostudzić i odstawić.
Usuń zewnętrzną warstwę liści z karczochów i pokrój karczochy na ćwiartki. Za pomocą małego noża usuń kolczasty dławik.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wymieszaj luźno pokrojony czosnek, Parmigiano, pietruszkę i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Dopraw wnękę każdego karczocha solą i pieprzem, a następnie napełnij liście mieszanką sera i czosnku.
Karczochy ułóż w płytkim naczyniu do pieczenia, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut.
Wyjmij i odstaw na 10 minut.
Podawać natychmiast lub podawać w temperaturze pokojowej jako antipasto.