Nadziewane Karczochy: Carciofe Ripieni

Nadziewane Karczochy: Carciofe Ripieni
Przepis na nadziewane karczochy: Carciofe Ripieni można przygotować w około 1 godzinę i 55 minut. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 70 kalorii. Ten przepis służy 16 osobom. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, ząbków czosnku, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również Carciofi Ripieni:Nadziewane karczochy, Carciofi Ripieni (Nadziewane karczochy) i Nadziewane karczochy (Carciofi Ripieni).

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj 4 litry wody z sokiem z cytryny i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Pokrojona W Cienkie Plasterki Do DekoracjiSzalotka, Pokrojona W Cienkie Plasterki Do Dekoracji
1/4 Szklanki Startego Parmezanu Do Dekoracji1/4 Szklanki Startego Parmezanu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 10-uncjowa Kulka Białego Lub Pełnoziarnistego Ciasta Na Pizzę1 10-uncjowa Kulka Białego Lub Pełnoziarnistego Ciasta Na Pizzę
2
Dodaj karczochy i blanszuj przez 20 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Cienkie Plasterki I BardzoPokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo
3
Odcedzić, ostudzić i odstawić.
4
Usuń zewnętrzną warstwę liści z karczochów i pokrój karczochy na ćwiartki. Za pomocą małego noża usuń kolczasty dławik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Cienkie Plasterki I BardzoPokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Przygotowanej Szarpanej Wieprzowiny1/4 Szklanki Przygotowanej Szarpanej Wieprzowiny
5
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
6
Wymieszaj luźno pokrojony czosnek, Parmigiano, pietruszkę i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Szalotkiświeże Szalotki
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
3 łyżki Posiekanego świeżego Oregano Lub 1 łyżka Suszonego Oregano3 łyżki Posiekanego świeżego Oregano Lub 1 łyżka Suszonego Oregano
7
Dopraw wnękę każdego karczocha solą i pieprzem, a następnie napełnij liście mieszanką sera i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Do Dekoracji3 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Do Dekoracji
Pokroić W Cienkie Plasterki I BardzoPokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo
3 łyżki Tartego Sera Jack Z Pieprzem3 łyżki Tartego Sera Jack Z Pieprzem
3 łyżki Posiekanego świeżego Oregano Lub 1 łyżka Suszonego Oregano3 łyżki Posiekanego świeżego Oregano Lub 1 łyżka Suszonego Oregano
8
Karczochy ułóż w płytkim naczyniu do pieczenia, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Cienkie Plasterki I BardzoPokroić W Cienkie Plasterki I Bardzo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Ciężkiej Bitej śmietany, Ubitej I Słodzonej2 Szklanki Ciężkiej Bitej śmietany, Ubitej I Słodzonej
Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
9
Wyjmij i odstaw na 10 minut.
10
Podawać natychmiast lub podawać w temperaturze pokojowej jako antipasto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia35
Magazyn