Nadziewane Endywia Belgijska

Nadziewane Endywia Belgijska
Nadziewane belgijskie Endive może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 203 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz Dijon musztarda, sól koszerna i pieprz, szwajcarski, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Nadziewane Endywia Belgijska, Endywia belgijska z tymiankiem, oraz Belgijska Sałatka Endywiowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj naczynie do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W średnim rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Ubić mąkę i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj do mleka, stale ubijając. Pozostawić mieszaninę do gotowania, często mieszając, aż sos zacznie gęstnieć, około 8 minut. Wyłączyć ogień i wymieszać musztardę, czosnek i 1/4 szklanki rozdrobnionego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
MusztardaMusztarda
CzosnekCzosnek
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
W międzyczasie odetnij drzewiaste łodygi endywii i zrób Głębokie rozcięcie wzdłuż, nie do końca przecinając je na pół.
6
Umieść mały plasterek sera na środku każdego endywii. Doprawiamy solą i pieprzem, a każdy endywia zawijamy na plaster szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SerSer
EndiveEndive
RolkaRolka
SzynkaSzynka
7
W przygotowanym naczyniu do pieczenia umieść zawinięte endywii, szew w dół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Wymieszać sos, aby wymieszać ser i zalać endywią. Przykryć folią i gotować przez 25 minut. Odkryć, i dodać pozostałe 1/4 szklanki rozdrobnionego sera. Podnieść ciepło do 400 stopni F i gotować przez 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Odstawić na kilka minut przed podaniem.
10
Posypać natką pietruszki do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
11
Uwaga kucharza: jeśli endywia belgijska jest niedostępna, zastąp małe kliny kapusty i wydłuż czas gotowania o 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Endywia BelgijskaEndywia Belgijska
KapustaKapusta
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn