Dorada morska z karczochami i sosem kaparowym
Dorada morska z karczochami i sosem kaparowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 969 kalorii, 42g białka, oraz 60 g tłuszczu każdy. Na 6,85 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, ziemniaki russet, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Karczochy z majonezem kaparowo-cebulowym, Grillowane Karczochy Z Kaparem Aioli, oraz Karczochy gotowane na parze z majonezem Kaparowo-cebulowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w dużym rondlu. Pracując z 1 karczochem na raz, odetnij łodygi i usuń wszystkie liście. Zeskrobać Dławiki, przyciąć brzegi serc i dodać do rondla; posypać solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć patelnię i dusić, aż serca będą miękkie, o 35 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś serca na talerz.
Pokrój serca w plastry o grubości 1/3 cala. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Ubij olej, ocet i skórkę cytryny w małej misce do wymieszania; ubijaj w kaparach. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Ziemniaki gotować w dużym rondlu wrzącej osolonej wody, aż będą miękkie, około 15 minut.
Odcedzić ziemniaki; wrócić do tej samej patelni.
Dodać masło i olej; zacieru, aż będzie gładka. Ziemniaki doprawiamy solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przepłukać przed podaniem.)
Rybę posypać solą i pieprzem. Roztopić masło z olejem w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj plastry karczocha na patelnię. Smażyć do ogrzania przez, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Za pomocą szczeliny łyżka, zorganizować karczochy w centrum każdego z 4 płyt; patelnia rezerwy. Łyżka 3/4 ciepłych ziemniaków na karczochach na każdym talerzu; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Powrót reserved patelnia z mieszaniną masła na średnim ogniu.
Dodaj ryby i smażyć, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 4 protokół na stronę. Ułóż rybę na ziemniakach na każdym talerzu. Łyżka dressing nad rybą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.