Mój Hoppin ' John
Mój Hoppin ' John może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać wino, sól i pieprz, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest znakomite. Spróbuj Hoppin ' John, Hoppin ' John, oraz Hoppin John dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku do zupy na średnim ogniu i brąz kości szynki ze wszystkich stron, o 15 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej i mieszać w cebuli, seler, i czosnek, i gotować, aż cebula jest półprzezroczysta, często mieszając, o 5 protokół.
Dodać black-Eyed peas, 2 szklanki wody, rosół z kurczaka, wino, szynkę, liście laurowe, tymianek, sól i pieprz; wymieszać. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i smaki mają mieszane, 30 do 60 protokół.
Dodaj więcej bulionu z kurczaka, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta.
Około 30 minut przed podaniem, doprowadzić ryż i 4 szklanki wody do wrzenia w rondlu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Pozostaw ryż przykryty na około 10 minut, aby wchłonąć parę.
Usuń kość szynki z zupy, odcinając dodatkową szynkę z kości i zwracając ją do garnka. Wyrzucić kość. Wymieszać ugotowany ryż do mieszanki Black-Eyed pea, aż dobrze połączone i służyć.