Musztarda inspirowana kuchnią azjatycką

Musztarda inspirowana kuchnią azjatycką
Musztarda inspirowana kuchnią azjatycką może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 30 kalorii, 1 g białka i 2 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 18 centów za porcję. Ten przepis wypróbowały i polubiły 32 osoby. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka czosnku, nasion sezamu, sake i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. To tani przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 20% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak pikantna musztarda z makaronem azjatyckim, sałatka z musztardy z wieprzowiną i azjatycką gruszką oraz co zrobić z musztardą i zupą z kurczaka z komosy ryżowej z musztardą i kurkumą.

Instrukcje

1
Umieść nasiona sezamu na dużej patelni na średnim ogniu i gotuj, ciągle mieszając, aż nasiona zostaną upieczone na złoty kolor i będą wydawać ciągły dźwięk trzaskania, od 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Natychmiast przełóż nasiona do miski, aby zatrzymać proces gotowania. Odłóż nasiona na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść olej sezamowy na gorącej patelni i podgrzej, aż zacznie dymić (powinno to nastąpić bardzo szybko).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Na rozgrzany olej wrzucamy listki gorczycy, zalewamy wodą. Za pomocą szpatułki delikatnie podrzucaj warzywa, aż zwiędną i zmniejszą się ich ilość, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
ZieloniZieloni
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Wymieszaj czosnek, sos sojowy, ocet winny ryżowy, sake i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
6
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszać, aż cukier się rozpuści i przykryć patelnię. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj, aż warzywa będą miękkie, od 10 do 15 minut. Jeśli chcesz uzyskać gęstszy sos, usuń warzywa łyżką cedzakową i ugotuj płyn do pożądanej grubości; włóż warzywa z powrotem na patelnię, wlej sok z patelni i posyp prażonymi ziarnami sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
ZieloniZieloni
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Cuvee ślubne Iron Horse z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn