Mus malinowy z szybkim sosem czekoladowym
Mus malinowy z szybkim sosem czekoladowym to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.72 za porcję. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 4G białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, ciężką śmietanę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, Mus Jogurtowy Z Sosem Malinowym, oraz Szybki Mus Czekoladowy.
Instrukcje
Zrób Mus: w misce wymieszaj żelatynę na 3 łyżki. zimna woda.
Odstawić do rozpuszczenia.
Połącz maliny i cukier w średnim garnku; gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła, 5 minut. Mieszaj żelatynę aż do wymieszania.
Wlać do miski i odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce wymieszać śmietanę i wanilię; ubijać, aż śmietana będzie miękka. Delikatnie złożyć mieszankę malin. Łyżka musu do 6 Pucharów deserowych. Lekko przykryć folią; przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny lub do 2 dni.
Połącz posiekaną czekoladę i 3 łyżki. woda w kuchence mikrofalowej; kuchenka mikrofalowa na wysokiej, aż czekolada topi się, 1 minuta.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Lekko ostudzić i skropić musem przed podaniem.