Mus Dyniowy

Mus Dyniowy
Mus dyniowy to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka miodu, cukru, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Mus Dyniowy, Mus Dyniowy, oraz Mus Dyniowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/2 szklanki wody lub mleka do małej miseczki i posypać żelatyną nad nim, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Oddzielić jajka, umieszczając białka w mikserze elektrycznym i żółtka w żaroodpornej misce, która mieści co najmniej 2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Połącz mleko, miód i przyprawy w ciężkim rondlu i podgrzewaj, aż miód się rozpuści, a mieszanina będzie gorąca na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MiódMiód
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj zmiękczoną żelatynę z jej płynem i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
5
Większość gorącego mleka wlać do żółtek, stale ubijając, następnie wlać tę mieszaninę z powrotem do garnka i kontynuować podgrzewanie, aż zgęstnieje i prawie się zagotuje. Wymieszać z dynią i mieszać, aż nie ma dużych pęcherzyków, gdy przestaniesz mieszać przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
DyniaDynia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
6
Zdjąć z ognia i ubić wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ubij białka do spienienia, następnie zacznij stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż uformują się sztywne szczyty. Do kremu z dyni złóż dużą łopatkę z białek, a następnie złóż pozostałe białka. Zamień Mus w metalową formę o pojemności 6 filiżanek, która została spłukana zimną wodą. Chill mus overnight. Aby wyjąć, zanurz formę w gorącej wodzie na około 30 sekund, a następnie odwróć ją na talerz do serwowania. Ewentualnie łyżkę musu do poszczególnych ramekinów lub kieliszków do wina, które mają łyżkę lub dwie posiekane krystalizowanego imbiru i / lub okruchy gingersnap na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Gingersnap OkruchyGingersnap Okruchy
Białka JajBiałka Jaj
BudyńBudyń
DyniaDynia
CukierCukier
WodaWoda
WinoWino
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzpatułkaSzpatułka
8
Podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn