Muffinki z oliwą z oliwek
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, Muffinki z oliwą z oliwek mogą być wegetariańskim przepisem na super lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 5 g białka i 7 g tłuszczu. Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Świetnie sprawdza się jako śniadanie w bardzo przystępnej cenie. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup cukier puder, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 34%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wegańskie patelnie z oliwą z oliwek ANZAC Biscuit, zawierające oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia Cobram Estate, babeczki z oliwą z oliwek oraz Babeczki z winogronami i oliwą z oliwek.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść papierowe papilotki w formie na muffiny na 12 muffinów.
W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól, aby wymieszać. Używając miksera elektrycznego, ubij cukier, jajka i skórkę w dużej misce, aż masa będzie jasna i puszysta, przez około 3 minuty. Ubij octem i mlekiem. Stopniowo ubijaj olej.
Dodaj mieszaninę mąki i mieszaj tylko do połączenia. Migdały rozgniatamy rękoma, dodając je do ciasta i mieszamy, aż się połączą. Foremkę do muffinów wypełniamy prawie do wysokości papierowych papilotek.
Piecz, aż wierzch będzie złocisty, a włożony w środek ciasta próbnik wyjdzie z wilgotnymi okruszkami, około 20 do 25 minut.
Przełożyć na metalową kratkę i studzić przez 10 minut.
Wyjmij muffinki na talerz i pozostaw do ostygnięcia na kolejne 5 minut. Przesiej cukier puder na muffinki i podawaj.