Muffinki Z Cukinii
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj babeczek z cukinią. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 70 centów za porcję. 9339 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz jajka, sól, wanilia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Naptime Chef ulubiony chleb z cukinią (lub muffinki z cukinią), Muffinki Z Cukinii, oraz Muffinki Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nie potrzebujesz miksera do tego przepisu.1 Rozgrzej piekarnik do 175°C (350°F). W dużej misce połączyć cukier, jajka i wanilię. Wymieszać startą cukinię, a następnie roztopione masło. W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową i cynamon. Wymieszać te suche składniki do mieszaniny cukinii. Wymieszaj orzechy włoskie, rodzynki lub żurawinę, jeśli używasz.2 Płaszcz każdej filiżanki muffin w patelni muffin z odrobiną masła lub oleju roślinnego w sprayu. Użyj łyżki, aby równomiernie rozprowadzić ciasto muffinowe między kubkami, całkowicie wypełniając kubki.
Piec na środkowym stojaku, aż babeczki będą złocisto brązowe, a górna część babeczek odbije się po naciśnięciu, około 25 do 30 minut. Przetestuj długą wykałaczką lub cienkim bambusowym szaszłykiem, aby upewnić się, że środek babeczek jest gotowy. Ustaw na stojaku z drutu, aby ostygł przez 5 minut.
Wyjmij muffinki z puszki pozostaw do ostygnięcia jeszcze 20 minut. Uwaga, jeśli w tym orzechów włoskich i suszonych owoców, będzie prawdopodobnie więcej ciasta niż jest potrzebne do 12 babeczki. Dostałam z tej partii około 14 muffinów, a to obejmowało napełnianie kubków muffinów tak daleko, jak to tylko możliwe (ponad powierzchnią puszki muffinów).