Muffinki Truskawkowo-Rabarbarowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc wypróbuj muffiny truskawkowe z rabarbarem. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz rabarbar, olej roślinny, mąkę chlebową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffinki Truskawkowo-Rabarbarowe, Muffinki Truskawkowo-Rabarbarowe, oraz Muffinki Truskawkowo-Rabarbarowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rabarbar i wodę umieścić w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości, o 15 protokół. Odcedzić rabarbar i zarezerwować sok. Odmierz soki i w razie potrzeby dodaj trochę wody, aby uzyskać 3/4 szklanki płynu.
Wymieszać sok z rabarbaru, miód, olej i jajko.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i ziele angielskie.
Wlać mieszaninę soku do mieszaniny mąki i krótko wymieszać, aby połączyć. Nie przesadzaj. Złóż rabarbar i truskawki. Ciasto łyżką do 12 naoliwionych lub wyłożonych papierem kubków muffin.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 22 do 25 minut.