Mrożony jogurt z dodatkiem owoców
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów wegetariańskich bez glutenu i lakto ovo, mrożony jogurt z owocami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 311 kalorii. Za 1,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Mieszanka soku z limonki, brzoskwiń, jogurtu waniliowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy to mrożony jogurt z bananami i kakao, mrożony jogurt z trzema owocami i mrożone popy z owocami i jogurtem.
Instrukcje
Na patelni rozpuść masło na małym ogniu. Wymieszaj sok z limonki, miód, banany i brzoskwinie. Gotuj i delikatnie mieszaj przez 1-2 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Do naczyń deserowych ułóż kiwi i truskawki; na wierzch połóż mrożony jogurt i mieszankę bananów.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do mrożonego jogurtu. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "