Mrożony Dżem Z Zamrażarki Truskawkowej
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegańska przyprawa? Mrożony dżem z zamrażarki truskawkowej może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pektynę w zamrażarce, truskawki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, oraz Dżem Z Zamrażarki Truskawkowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mrożone truskawki w lodówce 4 godziny lub do częściowego rozmrożenia. (Niektóre kryształy lodu powinny być widoczne.)
Pulsuj truskawki w robocie kuchennym 8 do 12 razy lub aż będą nieco grube, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Umieścić mieszaninę w średniej misce; wymieszać z cukrem i odstawić 15 minut.
Stopniowo mieszać pektyny. Wymieszać przez 3 minuty i odstawić na 30 minut.
Mieszanka owoców łyżka do 1-kubek plastikowe słoiki zamrażarki, napełnianie do wypełnienia linii (około 3/4 cala od góry); wytrzeć obręcze słoika czyste. Przekręć pokrywki i umieść w lodówce lub zamrażarce.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy słoików z zamrażarką kulową.