Mrożone Ciasto Żurawinowe

Mrożone Ciasto Żurawinowe
Mrożone ciasto żurawinowe to deser, który serwuje 8. Za 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 3 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, skórkę pomarańczową, lody waniliowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 34%. Ten wynik nie jest tak wielki. Mrożone Ciasto Żurawinowo-Śmietankowe, Mrożone ciasto żurawinowe z kandyzowanymi migdałami, oraz Sałatka Z Mrożonej Żurawiny są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj sos żurawinowy i skórkę pomarańczową, aż się połączą. W razie potrzeby dodać lody i barwnik spożywczy. Przykryj i zamrażaj przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W międzyczasie posyp pokruszone wafle w 9-calowym. Płyta pie pokryta sprayem do gotowania. Zamrażać przez 10 minut. Łyżka do lodów na talerzu do ciasta. Przykryj i zamroź 4 godziny lub do twardości. Wrzuć żurawinę i skórkę pomarańczową do cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Prostokątne Ciasteczka WafloweProstokątne Ciasteczka Waflowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Wyjmij ciasto z zamrażarka 10-15 minut przed cięciem.
4
Udekoruj słodzoną żurawiną i skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa

Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce

Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Chateau Chantal Late Harvest Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn