Mrożone banany w czekoladzie z orzechami kruche
Mrożone banany zanurzone w czekoladzie z orzechami kruchymi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 576 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać soda oczyszczona, cukier, słodko-gorzka czekolada, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Banany Mrożone W Czekoladzie, Czekolada Zanurzone Mrożone Banany, oraz Mrożone banany zanurzone w gorzkiej czekoladzie, orzechach włoskich i żurawinie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem woskowym.
Obierz banany i ostrożnie włóż patyczek Loda do dolnego końca każdego banana, do połowy patyczka. Ułóż banany na blasze do pieczenia i zamrozić, aż będą twarde, ale nie zamrożone, około 1 godziny. (Nie chcesz banany tak zimne, że czekolada zestala przed masz szansę dodać kruche orzeszki ziemne.)
Posmarować masłem blachę do pieczenia.
Połączyć orzeszki ziemne, cukier, syrop kukurydziany i sól w 2 1/2 - do 3-quart ciężki rondel, i doprowadzić powoli do wrzenia na średnim ogniu, mieszając.
Umieść termometr cukierkowy, aby mógł spocząć na boku patelni z żarówką w mieszaninie. Powoli gotuj, bez mieszania, ale przechylając i wirując mieszaninę w patelni, jeśli zacznie nierównomiernie kolorować. Gotować, aż głęboki złoty i temperatura osiągnie 146° na termometrze, o 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem i sodą oczyszczoną(mieszanina spieni się). Natychmiast wlać roztopione cukierki na blachę do pieczenia.
Ostudzić całkowicie, 45 minut do 1 godziny, a następnie podważyć z blachy do pieczenia i drobno posiekać.
Roztopić czekoladę w głębokiej metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, od czasu do czasu mieszając, aż będzie gładka.
Wyjąć miskę czekolady z patelni. Pracując z 1 bananem na raz, Ustaw banana w misce i równomiernie pokryj większość banana czekoladą, łyżeczkując go i wygładzając tylną częścią łyżki.
Natychmiast posypać kruche orzeszki ziemne na powłokę czekolady, gdy czekolada jest jeszcze mokra, a następnie powrót Banana Pokryte woskiem arkusz wyłożony papierem, i Niech ustawić podczas powlekania Pozostałe banany. Refreeze banany, w razie potrzeby, aby ujędrnić czekoladę.
* Banany mogą być powlekane i przechowywane zamrożone na przygotowanym arkuszu, pokryte folią po zestawach czekolady, 3 dni wcześniej.