Mrożone Ciasto Z Musem Z Białej Czekolady
Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.32 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladowe ciasteczka waflowe, śmietanę do bicia, crème de menthe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Mrożony mus z białej czekolady i orzechów laskowych, Tort mrożony z białej czekolady i musu malinowego, oraz Mrożony Mus Truskawkowo-Czekoladowy Biały.
Instrukcje
Spryskaj szklane lub ceramiczne naczynie o średnicy 9 cali z nieprzywierającym sprayem. Drobno zmielić ciasteczka czekoladowe i cukier w procesorze. Zmiksuj na maśle. Nacisnąć mieszankę okruchów na dno i na górę przygotowanego naczynia. Stać.
Połącz mleko i sól w ciężkim małym rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Żółtka i skrobię kukurydzianą ubić w średniej misce, aby dobrze wymieszać. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance mleka. Powrót mieszaniny do tego samego rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, około 6 minut.
Dodać białą czekoladę i masło; ubić na gładką masę.
Przelać krem do dużej miski.
Ubij w crème de menthe i crème de cacao. Ustaw krem na innej dużej misce z lodowatej wody, aż będzie zimna i gęsta, ale nie ustawiona, często mieszając, o 30 protokół.
Śmietanę ubić w średniej misce do uzyskania sztywnych szczytów. 1/3 bitej śmietany wymieszać z kremem. Złóż pozostałą bitą śmietanę.
Wlać nadzienie do skorupy. Zamrażać co najmniej 5 godzin lub do 2 dni.
Dekoruj ogolonymi czekoladkami.