Mozzarella Marinara
Mozzarella Marinara wymaga około 1 godziny od początku do końca. Ta przystawka ma 252 kalorie , 4 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka koncentratu pomidorowego, cukru, ząbka czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik wynoszący 26% . Podobne przepisy to Mozzarellan i Bazylia z Sosem Marinara , Domowe Paluszki Mozzarella z Sosem Marinara i Łatwy Ricottan Bakłażan Mozzarella Marinara Bake .
Instrukcje
W dużym rondlu na oliwie podsmaż cebulę i czosnek.
Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, wodę, cukier, sól i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20-30 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
W międzyczasie umieść opakowanie bułki jajecznej na powierzchni roboczej, wierzchołkiem skierowanym do siebie.
Umieść kawałek sera w pobliżu dolnego rogu. Złóż dolny róg opakowania nad serem; zwiń, aż ser się zamknie. Złóż boki opakowania na górę. Za pomocą pędzla do ciasta zwilż górny róg wodą.
Zwiń ciasno, aby zamknąć, tworząc rurkę. Powtarzać.
Na patelni elektrycznej lub we frytkownicy rozgrzej olej do temperatury 375°. Smaż paluszki mozzarelli, po kilka na raz, przez 1 minutę lub do złotego koloru, od czasu do czasu obracając. Wyrzucić liść laurowy z sosu marinara.
Podawać z paluszkami mozzarelli.