Mostek wołowy Marinaran to danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 38g białka, oraz 16G tłuszczu. Za 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to Żydowskie danie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, selera, marchwi i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Chanuka. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mostek Wołowy Marinara, Mostek Wołowy, oraz Farro Beef Mushroom Asparagus Marinara dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Posyp mostek solą i pieprzem. W dużym holenderskim piekarniku rozgrzej olej na średnim ogniu. Brązowy mostek po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Wyjmij z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj seler i marchewkę na tę samą patelnię; gotuj i mieszaj 2-3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj wino; gotować, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z patelni. Dodaj sos marinara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Marinara
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wróć mostek na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; dusić pod przykryciem 3-1/2 do 4 godzin lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Usuń mostek z patelni. Odtłuścić tłuszcz z sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Pokrój mostek ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki; podawać z sosem.
Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to świetny wybór na mostek wołowy. Wszystkie te czerwone wina poradzą sobie z mięsistym, dymnym smakiem mostka. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Angove Family Winemakers family Crest Shiraz. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Angove Family Winemakers Family Crest Shiraz
2012 Angove Famliy Crest Shiraz jest ciemnoczerwony z fioletowymi odcieniami. Aromaty przypraw, pieprzu, czerwonej wiśni i czarnej czekolady. Smaki gorzkiej czekolady i lukrecji, Czerwona wiśnia/malina z obecnością wypełniającą usta i miękkimi, utrzymującymi się taninami.