Morszczuk Smażony Na Patelni Po Portugalsku

Morszczuk Smażony Na Patelni Po Portugalsku
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, morszczuk smażony na patelni w stylu portugalskim może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 719 kalorii, 39g białka, oraz 32G tłuszczu. Za $4.45 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką liście laurowe, ząbki czosnku, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako dość drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Smażony morszczuk z koperkową sałatką ziemniaczaną, Smażony morszczuk z koperkową sałatką ziemniaczaną, oraz Smażony Morszczuk Z Polentanem I Zwiędłym Szpinakiem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Napełnij rondel do połowy wodą i zagotuj na dużym ogniu. Zdobądź x u podstawy każdego pomidora małym nożem do obierania. Opuść pomidory do wrzącej wody, aż skóra pęknie, około 30 sekund. Zanurz je w lodowatej wodzie po blanszowaniu, aby zatrzymać gotowanie. Obierz skórki z pomidorów i pokrój je wzdłuż na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Usuń nasiona, pokrój pomidory na 1/3-calowe plastry (julienne) i odłóż je na bok. Będzie około 1 1/2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
3
Sos należy rozpocząć około 15 minut przed podaniem ryby, więc zacznij podgrzewać większą patelnię (dla ryb) na średnim ogniu w tym samym czasie, gdy zaczynasz SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieść mniejszą patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek (3 łyżki stołowe) i liście laurowe. Gotuj liście laurowe, aż lekko się zrumienią, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj ziele angielskie i czosnek i gotuj przez 30 sekund, ciągle mieszając drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Dodaj paprykę i cebulę i smaż, często mieszając, aż warzywa będą złote, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj pomidory, białe wino i oliwki. Dusić, aż sos będzie pachnący i lekko zgęstnieje, około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem i zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Tuż przed dodaniem pomidorów do sosu dodaj oliwę z oliwek (1/4 szklanki) na rozgrzaną dużą patelnię. Szybko dopraw wszystkie filety solą i pieprzem z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Rozłóż mąkę kukurydzianą do płytkiej miski i pogłębiaj porcje ryb w mące kukurydzianej, po 1 na raz, naciskając, aby mąka kukurydziana przylegała, a następnie delikatnie strząsając nadmiar. Pracuj szybko i włóż każdy filet do gorącego oleju podczas ich przygotowywania. Gdy tylko mąka kukurydziana wydaje się ciemnieć, nieco zmniejsz ogień. Kluczem jest równomierne gotowanie, aby po obróceniu fileta był idealnie złocistobrązowy. Zajmie to około 3 do 4 minut na stronę. Im grubsza ryba, tym wolniej ją gotować. Obróć filety i gotuj przez kolejne 3 lub 4 minuty, aż będą chrupiące i złocistobrązowe. Za pomocą szpatułki szczelinowej przenieś rybę na pojedyncze talerze lub na półmisek. Podziel SOS, nakładając niewielką ilość grubego sosu na rybę i nakładając wokół niego pozostały sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Podawaj natychmiast.

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Morszczuk działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Kusza Sonoma Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Kusza Sonoma Pinot Noir
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn