Morelowe słodko-kwaśne klopsiki
Ten przepis służy 40. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 33 kalorie. Jeśli 25 centów za porcję spada w budżecie, morelowe słodko-kwaśne klopsiki mogą być niesamowite bezmleczne przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz konfitury morelowe, sos hoisin, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodko-kwaśne klopsiki (orientalne słodko-kwaśne klopsiki), Słodkie i pikantne Apricot Chipotle klopsiki, oraz Klopsiki Słodko-Kwaśne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375ºF. Spray 15 X10-calowy patelni z boków z gotowania sprayu.
Wymieszać wołowinę, bułkę tartą, sól, czosnek w proszku, imbir i jajko, aż dobrze wymieszane. Kształt na 1-calowe klopsiki; umieść na patelni.
Piec 20 do 25 minut lub aż nie będzie już różowy w środku i sok jest jasne; odcedzić.
W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj konfitury, sos hoisin, ocet i czerwoną paprykę. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż będzie gorąco.
Dodać odsączone klopsiki i paprykę. Gotować, aż papryka będzie chrupiąca-delikatna.
Podawać z wykałaczkami koktajlowymi.