Morele gotowane w pomarańczowym Muskacie
Morele gotowane w pomarańczowym Muskacie to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-dojrzałe morele, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ptysie Jagodowe Z Pomarańczowym Kremem Muskatowym, Ptysie jagodowe z pomarańczowym kremem Muskatowym, oraz Piersi z kaczki w Muskacie i soku pomarańczowym.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni, połączyć wino, sok pomarańczowy i cukier. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając.
Dodać morele, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż owoce będą po prostu miękkie po przekłuciu, 3 do 5 minut.
Łyżką szczelinową przenieś owoce do miski.
Dodać imbir i skórkę pomarańczową na patelnię i przywrócić syrop do wrzenia. Gotować, odkryte, aż syrop zmniejsza się do 1 1/4 szklanki, 10 do 12 minut.
Niech owoce i syrop ostygną, aż tylko lekko ciepłe. Jeśli do przodu, połączyć syrop i morele, przykryć i schłodzić do 1 dnia.
Łyżka owoców i syropu do misek.