Mole Poblano
Mole Poblano jest bezglutenowe i bezmleczne SOS. Ten przepis służy 2 i kosztuje $10.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 3030 kalorii, 180g białka, oraz 151 g tłuszczu. Jeśli masz meksykańską czekoladę, chiles poblano, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Mole Poblano, Mole Poblano, oraz Mole Poblano.
Instrukcje
Na średniej patelni saute, grzać nasiona sezamu i umieścić w robocie kuchennym. W tej samej patelni saute dodać olej i smażyć migdały.
Usuń migdały, umieść w robocie kuchennym i usmaż orzeszki ziemne.
Wyjąć orzeszki ziemne, umieścić w robocie kuchennym i smażyć plantany.
Wyjąć plantany, umieścić w robocie kuchennym i usmażyć rodzynki.
Wyjąć rodzynki i umieścić w robocie kuchennym.
Wyjąć wszystkie oprócz jednej łyżki oleju i smażyć pomidory.
W maszynce zmielić razem nasiona sezamu, migdały, orzeszki ziemne, plantany, rodzynki, pomidory, poblanos, Anyżek i cynamon; to jest mol. Cienki z pozostałością wody chile. W dużym rondlu rozgrzać olej.
Dodać Kreta i gotować w oleju, aby wydobyć smaki.
Dodaj czekoladę. Po stopieniu dodajemy wstępnie ugotowane udka indyka i gotujemy na wolnym ogniu, aż indyk się ogrzeje.