Miętowo-Czekoladowy Tort Lodowy
Miętowo-Czekoladowy tort lodowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 286 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło betty przepis ciasto czekoladowe mix, ubijanie śmietany, cukier puder, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Miętowe Z Kremem, Miętowo-Czekoladowy Tort Lodowy, oraz Ciasto Z Lodami Cynamonowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Smar DNA tylko z dwóch 9-calowych okrągłych patelni na ciasto; DNA linii z woskowanego papieru. Zrobić ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na polu. Łyżka równomiernie do patelni.
Piec zgodnie z zaleceniami na polu 9-calowych rund. Schłodzić w patelni 10 minut.
Wyjąć z patelni do regałów chłodzących.
Usuń woskowany papier. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
Linia 9-calowa okrągła patelnia na ciasto z folią. Łyżką i równomiernie rozprowadzić lody na patelni. Przykryć folią; zamrażać do całkowitego zamrożenia, około 2 godzin.
Na talerzu do serwowania umieść 1 warstwę ciasta z zaokrągloną stroną w dół.
Wyjąć lody z patelni; odkleić folię.
Połóż na torcie. Wierzch pozostałą warstwą ciasta, zaokrąglony bok do góry.
W średniej misce, ubij śmietanę ubijającą, cukier puder i barwnik spożywczy na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Wierzch i wierzch ciasta z bitą śmietaną. Zamrozić około 2 godzin lub do twardości.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "